Gå til hovedindhold
Ikon for at åbne menu
Vi opdaterer vilkår for Rejsekort som app – læs mere om lokationsdeling her LÆS MERE Ikon titel

Vindere af idekonkurrencen om indmelding af glemt check ud

27. mar 2015 kl. 10:30
Idekonkurrencen sluttede d. 10/3 kl. 12 og der indkom 65 bidrag, hvilket langt oversteg forventningerne. Der lå tydeligvis en stor indsat blandt mange af bidragene.

Bidragene havde meget forskellige løsninger og blandt de løsninger, der var rettet direkte mod problemformuleringen i idekonkurrencen blev der udvalgt de 13 bedste, som dommerkomiteen så vurderede. 

Bidragene blev vurderet efter de 3 angivne kriterier: Brugervenlighed, realiserbarhed og forebyggelse af misbrug i det beskrevne forløb for indmelding af glemt check ud.

1. præmien på 75.000 kr. går til Anne Boisen og Esther Barfred for et bidrag, der på overbevisende og enkel vis bedst opfylder kriterierne.

Anne Boisen og Esther Barfred er stiftere af  et digitalt designbureau  www.anneksdesign.dk  . Esther har erfaring med storytelling, art direction og projektledelse, og fokuserer på at inddrage kunden aktivt i processen. Anne brænder for problemløsning i spektret mellem design og teknologi, med fokus på user experience og interface design ned til mindste detalje (kontakt: esther@anneksdesign.dk)

Se 1. præmieforslaget

2. præmien på 25.000 kr. går til Nicolaj Andersen for et bidrag, med mange gode elementer, men ikke så enkelt og derfor lidt mindre brugervenligt. 

Nicolaj Andersen er en 27 årig selvstændig IT udvikler og grafisk designer, han fokuserer på løsningers elegance og ydeevne med høj vægt på usability. Erfaring fra mange projekter, store som små, fra simple design opgaver til simuleringssoftware benyttet i forskning (kontakt:nicolaj@plethora.dk)

Se 2. præmieforslaget

3. præmien på 10.000 kr. går til Nicolaj Skafsgaard for et bidrag, hvor APP løsningen baseres på, at der kun kan indmeldes glemt check ud på et stoppested/ station inden for begrænset afstand fra mobiltelefonen.  Det beskriver på en spændende måde en løsning for situationen, når kunder lige har afsluttet en rejse og glemt Check Ud. Men Bidraget er samlet set lidt mindre brugervenligt.  

Nicolaj er en selvlært App udvikler og vicevært fra Aarhus, som nyder at bruge alle vågne aftentimer på App-virksomheden Napps (kontakt: nicolaj@napps.dk)  

Se 3. præmieforslaget

Endelig blev der tildelt en - til formålet oprettet – 4. præmie på 5.000 kr. til Bergar Simonsen og John Andreassen for ideen til en bonus ordning, der skal opmuntre Rejsekort brugerne til at huske normalt check efter hver rejse.

Bergar Simonsen studerer Cand. Software Udvikling på Universitet i København. John Andreassen har afsluttet PBA Web Development i januar og arbejder nu som frontend developer. Begge to  er fra Færøerne. (kontakt: bergar.simonsen@gmail.com)

Se 4. præmieforslaget

Vinderne er informerede.

Bidragene havde mange gode og velbegrundede ideer til løsning af check ud problemerne for brugerne af rejsekortet. Bidragene i idekonkurrencen blev vurderet efter de 3 angivne kriterier i problemformuleringen: Brugervenlighed, realiserbarhed og forebyggelse af misbrug for indmelding af glemt check ud.

Den endelige check ud løsning, som udvikles af Rejsekortet A/S, vil bruge ideer fra både vinderforslagene og fra de mange andre gode ideer blandt de i alt 65 forslag.

Rejsekort A/S takker alle bidragyderne for deres deltagelse og det arbejde, der er udført.

Bjørn Wahlsten, adm. direktør, Rejsekort A/S